World Music Awards 2010 v znamení Lady Gaga

Excentrická americká speváčka Lady Gaga triumfovala na utorňajšom udeľovaní World Music Awards 2010 v monackom Monte Carle, keď získala päť cien.

Interpretka hitov Bad Romance, Just Dance či Poker Face nenašla premožiteľa v kategóriách Najlepší singel, Najlepší album, Najlepší pop-rockový interpret, Najlepší nováčik a Najpredávanejší americký interpret. Po tri ceny si z udeľovania World Music Awards odniesli Black Eyed Peas a Francúz David Guetta, ktorý kraľoval v kategóriách Najlepší DJ, Najlepší producent a Najpredávanejší francúzsky interpret. Latino speváčka Jennifer Lopez dostala ocenenie za významný prínos svetu hudby. Po dve sošky si z Monaka odniesla v utorok večer aj írska skupina U2. Po jednom ocenení získali Andrea Bocelli, Scorpions, Akon, Namie Amuro, Empire of the Sun, Michael Bublé, Rammstein, Susan Boyle, Tiziano Ferro, Shakira, Elissa, a-ha a Monica Noranjo.

Umelci dostali ocenenia najmä na základe predajnosti ich nahrávok na celosvetovom či lokálnom hudobnom trhu. Po prvý raz sošky v rámci World Music Awards udeľovali v roku 1989. Posledné štyri roky sa slávnostný ceremoniál koná v monackom Monte Carle.

Emmma (zdroj: sita, aceshowbiz.com)