Lady Gaga priznala vážnu chorobu lupus

24 ročná Lady Gaga šokovala všetkých priaznivcov v priamom prenose šou Larryho Kinga, keď priznala, že bola pozitívne testovaná na chorobu známu ako lupus. Ide o chronickú zápalovú chorobu, ktorá môže postihovať celé telo.

Na následky lupusu zomrela v roku 1976 teta Lady Gaga Joanne. Rovnako ňou trpí spevák Seal, ktorému po nej zostali jazvy na tvári. Choroba však dokážu dostať pod kontrolu. Je však nutné prispôsobiť tomu aj životný štýl. „Lupus mám v génoch. Pravda je taká, že nemám zatiaľ žiadne príznaky tejto choroby. Na druhej strane testy dopadli tak, že som pozitívna. Nechcem, aby sa kvôli mne niekto znepokojoval,“ povedala Lady Gaga v šou Larryho Kinga.

Speváčka, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, sa chorobou príliš nezaoberá a pokiaľ sa cíti zdravá, nemá dôvod ju nafukovať ako bublinu. Rozhodne ale musí pouvažovať o preriedení svojho nabitého programu, ktorý ju stojí množstvo síl a neraz vyčerpaná kolabuje na pódiu. Po vystúpení na Novom Zélande mala problémy s búšením srdca, ale všetky prejavy pripisovala únave. V Tokiu ju zase trápili dýchacie ťažkosti.

Zároveň ubezpečila fanúšikov, že neberie drogy, prestala s fajčením a snaží sa o seba starať. Koncerty však neplánuje vynechávať. „Ľudia mi vravia, aby som si dopriala pauzu. Ale ja sa pýtam: K čomu potrebujem pauzu? Čo odomňa chcete? Mám ísť na dovolenku?“

(Emma, zdroj: sita)