Mäsový kostým bude usušený

To, že sa Lady Gaga objavila na udeľovaní MTV Video Music Awards v kontroverzných šatách zo surového mäsa ste isto zaznamenali. Šaty, ktorými chcela diva vyjadriť, že „nie som kus mäsa“, a že je treba bojovať za svoje práva, zaujali nielen laikov, ale i profesionálov.

Azda i preto budú archivované. Ako je však možné zachovať takéto dielo? A navyše – aby sa nepokazilo, nerozkladalo a nesmrdelo?

Podľa najnovších informácií majú byť mäsové šaty Lady Gaga špeciálnym spôsobom trhané a archivované pre potomstvo. Franc Fernandez, dizajnér šiat, ktoré je najlepšie nosiť chladené, tvrdí, že ich dá vyschnúť skôr, ako začnú hniť. Plánuje šaty „prehnať“ procesom, ktorý ich vysuší na plátky sušeného mäsa – pochúťku, ktorú obľubujú vyhladnutí kovboji a prieskumníci Arktídy. Pre EOnline jednoducho povedal: „Budú archivované. Ďakujem Vám.“

Lady Gaga údajne, keď sa promenádovala s mäsovou kabelkou a čiapkou zo sviečkovej ako bojovníčka za práva zvierat, uvažovala nad tým, že si mohla vybrať vegetariánske oblečenie. „Rozhodne to nebola neúcta k osobám, ktoré sú vegetariáni alebo vegáni,“ vysvetlila Ellen DeGeneres.

Fernandez varoval Lady Gaga, aby neposielala šaty na charitatívne účely. „Nemali by byť nosené znova,“ povedal. „Mäsové šaty nemajú budúcnosť. Tieto boli vyrobené na špeciálny účel.“

Ema