Lady GaGa ide príkladom – HIV test je cool

Lady Gaga, Cyndi Lauper a Sharon Osbourne prepožičiavajú svoje tváre kozmetickej fime MAC, ktorá sa snaží informovať verejnosť o ochorení AIDS a infikovaní vírusom HIV. Popové hviezdy sa stretli v Londýne na spoločnom interview, ktoré bolo prenášané aj prostredníctvom Facebooku.

Viem, že niektorým ľuďom to pripadá zvláštne. Ale pre mňa je dôležité byť v spojení s takýmto posolstvom a ďalej s mojimi fanúšikmi, pretože tieto spojenia sa ďalej prepájajú,” hovorí Lagy Gaga. Spolu so Cyndi Lauper vytvorili vlastné rúže a lesky na pery pod hlavičkou firmy MAC. Zárobok z ich predaja má byť poskytnutý na výskum AIDS.

Osborune pripomína, že obe hviezdy majú za sebou odlišné skupiny fanúšičiek. Práve tak sa výzva k testovaniu na HIV vírus môže dostať do čo najširšieho okruhu ľudí. “Obidve majú skvelé hlasy, sú to ikony v hudobnom priemysle a mnohí ľudia ich obdivujú. Ani jedna z nich nemá ani obavy ani žiaden ostych ísť sa dať otestovať na HIV vírus. Ani jedna z nich s tým nemá problém vystúpiť na verejnosti a povedať – testovala som sa na HIV a je to cool!”

(pridala Ema)