Lady Gaga za dva roky predbehla Madonnu

Štvorica rockových veteránov U2, AC/DC, Bruce Springsteen a Madonna patria k najlepšie zarábajúcim skupinám a interpretom hudobnej branže. Od júna 2009 do júna 2010 zarobili celkom 372 miliónov dolárov (287 miliónov eur), informoval v piatok na svojej internetovej stránke americký ekonomický časopis Forbes.

Neohrozenou jednotkou v zárobkoch sú írski U2, ktorým na konte pribudlo 130 miliónov dolárov. Druhá austrálska hardrocková kapela AC/DC, ktorá vznikla koncom roka 1973, bola v uvedenom období bohatšia o 114 miliónov dolárov. Hneď za ňu sa zaradila 28-ročná americká speváčka Beyoncé Knowlesová so zárobkom 87 miliónov dolárov.

Štvrtý Bruce Springsteen zarobil so svojou E-Street Band 70 miliónov dolárov. Za piatu Britney Spearsovú (64 miliónov dolárov) sa zaradil raper Jay-Z (63 miliónov dolárov), manžel Beyoncé Knowlesovej.

Prekvapením v prvej desiatke najlepšie zarábajúcich umelcov je na siedmej priečke excentrická 24-ročná speváčka Lady Gaga (62 miliónov dolárov). Jej kariéra sa začala len pred dvoma rokmi, no stačilo to na odsunutie Madonny (58 miliónov dolárov) na ôsme miesto.

Posledné dve miesta v prvej desiatke obsadili country spevák Kenny Chesney (50 miliónov dolárov) a hiphopová skupina Black Eyed Peas (48 miliónov dolárov).

Pridala Ema, ap