Lady Gaga má 13 nominácií na MTV Video Music Awards 2010

Lady Gaga získala najviac nominácií na MTV Video Music Awards 2010 (VMA), celkovo ich má 13.

Za ňou sa umiestnil raper Eminem, ktorý je nominovaný v ôsmich kategóriách. Napriek tomu, že slávnostný ceremoniál udeľovania sa uskutoční až 12. septembra v Los Angeles, Lady Gaga má už teraz na konte dve “víťazstva”. Ako prvá získala najviac nominácií na ocenenie v jednom roku a stala sa tiež prvou ženskou interpretkou, ktorá má na MTV VMA v kategórií Videoklip roka dve rozdielne videá.

Ide o videoklip k skladbe Bad Romance a k pesničke Telephone, tú naspievala spoločne s Beyoncé. O ocenenie Najlepší videoklip interpretky zabojuje tiež Ke$ha s Tik Tok, Katy Perry s California Gurls aj Taylor Swift s Fifteen. Lady Gaga získala nominácie ďalej v kategóriách Najlepšia spolupráca, Najlepší tanečný hudobný videoklip či Najlepší popový videoklip.

O post Najlepší nováčik zabojujú Ke$ha, Jason Derulo, Justin Bieber, Nicki Minaj a Broken Bells. Eminemovi budú v kategórii Najlepší videoklip interpreta konkurovať Usher a will.i.am so skladbou OMG, B.o.B a Hayley Williams s Airplanes, Drake s piesňou Find Your Love a Jason Derulo s In My Head. Do nominácií v kategórií Najlepší rockový videoklip sa dostali 30 Seconds To Mars s Kings and Queens, Muse s Uprising, Paramore s Ignorance Florence + the Machine s Dog Days Are Over aj MGMT so skladbou Flash Delirium. Medzi ďalšími nominovanými v rôznych kategóriách sú aj Enrique Iglesias, 3OH!3 či Jay-Z a Alicia Keys.