Naštvaná a rozčulená

Americkej speváčke Lady Gaga sa vo Francúzsku veľmi nedarí. Jej parížske koncerty museli byť už dvakrát z rozličných dôvodov presunuté na neskôr. Interpretku to poriadne naštvalo.
Najskôr sa jej dve vystúpenia naplánované na 22. a 23. októbra museli presunúť pre celoštátny štrajk namierený proti plánovanej dôchodkovej reforme francúzskej vlády. Jeden z týchto koncertov sa mal uskutočniť v nedeľu 19. decembra, no nakoniec ho pre sneh museli odvolať. Úrady totiž zakázali veľkým nákladným autám prejsť cez región Île-de-France, ktorého súčasťou je aj Paríž.

Kamióny s technikou sa preto nemohli dostať na miesto vystúpenia načas, uviedli na svojej webovej stránke organizátori koncertu. Pondelkový koncert by sa mal konať podľa plánu a predpokladá sa, že zrušené vystúpenie by sa malo uskutočniť v utorok.

Lady Gaga na Twitteri uviedla, že úrady nevpustili do Paríža ani jedno z 28 nákladných áut, ktoré viezli príslušenstvo potrebné na jej technicky náročné vystúpenia. Uviedla, že chcela, aby sa jej vystúpenia konali aj bez spomínaného príslušenstva, no dokonca aj technika bola zablokovaná. “Som rozzúrená a zničená. Bolo to nefér voči mojim fanúšikom a voči mne,” uviedla 24-ročná speváčka. Lady Gaga tiež napísala, že dvoch z jej zamestnancov zatkli pri pokuse dostať sa do Paríža.