Staňte sa marketingovým guru ako Lady Gaga

Dosiahla milión pozretí na YouTube, jej piesne pravidelne okupujú hitparády rádií, patrí k najvplyvnejším ženám v šoubiznise, zarába milióny. Chcete vedieť vďaka čomu je to tak ?! Máme pre Vás 10 jednoduchých tipov.

1. Obklopte sa najlepšími ľuďmi

Naväzujte strategické partnerstvá, ktoré Vás posunú ďalej. Majte pri sebe najlepších ľudí, ktorí sú základom úspechu. Dobré kontakty sú na nezaplatenie.

2. Robte veci, za ktoré sa nebudete hanbiť.

Tvorte kvalitu, nie kvantitu. Kvalita rozhoduje, ľudia sa radi identifikujú s kvalitným produktom. Tak si dajte na veciach záležať.

3. Majte víziu

Nech sa deje čokoľvek, musíte zachovať chladnú hlavu a vedieť čo a hlavne prečo robíte. Musíte mať plán!

4. Vlastný názor

Komunikujte so svojimi fanúšikmi o aktuálnych témach a netrápte sa ak s Vami všetci nesúhlasia. Základom marketingu je priniesť vlastný štýl, to s čím sa môžu fanúšikovia identifikovať. Buďte osobnosťou.

5. Využite silu internetu

Sociálne média ako Twitter, Facebook a YouTube sú základom globálneho úspechu. Prezentujte svoj názor, komunikujte, zdieľajte najnovšie informácie, ktoré inde fanúšikovia nenájdu. 5 miliónov followerov na Twitteri, 14 miliónov fanúšikov na FaceBooku a miliarda zhliadnutí na YouTube. Dá sa to robiť ešte lepšie ?

6. Dajte Vašim fanúšikom niečo, s čím sa môžu stotožniť

Fanúšikovia Lady Gaga majú vlastný pozdrav – monster claw, vďaka ktorému sa rýchlo spoznajú, prejavia emócie. Dostali možnosť stotožniť sa a využili ju. Nikto nechce ostať na okraji záujmu.

7. Nebojte sa nahnevať ľudí

Nesnažte sa zavďačiť všetkým, vždy sa nájde niekto kto Vás nebude mať rád. Prezentujte sa takí akí ste, alebo ako akí chcete byť. Predovšetkým si zachovajte tvár, inak budete nudní.

8. Odlíšte sa

Pokiaľ chcete uspieť, musíte vyniknúť nad ostatnými, odlíšiť sa. Priemerné, alebo okopírované veci majú krátku životnosť.

9. Nebojte sa zarobiť “veľké peniaze”

O peniaze ide predsa vždy až na prvom mieste. Nebojte sa profitovať zo svojej výnimočnosti. Nezabúdajte preto, aký môže mať Vaše správanie dopad na financie.

10. Milujte svojich fanúšikov

Majte radi svojich fanúšikov, rešpektujte ich a oni z Vás urobia superstar. Počúvajte ich názory, komunikujte s nimi, ideálnym prostriedkom sú sociálne siete.